Γιάννης Μακρυγιάννης - Χειρουργός Οδοντίατρος

Ο Γιάννης Μακρυγιάννης γεννήθηκε στη Λαμία το 1987. Το 2012 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των ετών 2015 - 2018 παρακολούθησε επιτυχώς το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης της Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής του εργαστηρίου Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στόχος της ειδίκευσης είναι η εκπαίδευση του οδοντιάτρου στη θεραπευτική αντιμετώπιση των οδοντιατρικών αναγκών των ιατρικά βεβαρημένων ασθενών, όπως ασθενείς με αναπηρία ή νοητική στέρηση, εγκεφαλική παράλυση, συστηματικές παθήσεις, ασθενείς υπό νεοπλασματική αγωγή ή μεταμόσχευση (ενήλικοι και παιδιά), η αντιμετώπιση περιστατικών υπό γενική αναισθησία ή καταστολή, καθώς και η εκπαίδευση στη Χειρουργική Στόματος. Η εκπαίδευσή του έλαβε χώρα σε νοσοκομειακό περιβάλλον Γενικών Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα συμμετείχε σε εθελοντικό πρόγραμμα επίσκεψης ειδικών σχολείων για τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο των παιδιών με αναπηρίες, ενώ συμμετείχε εθελοντικά στην ενέργεια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΛΑΪΣ - UNILEVER, «ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», παρέχοντας υπηρεσίες προληπτικού ελέγχου στοματικής υγείας.

Παράλληλα συμμετέχει σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια με ερευνητικές εργασίες και στρογγυλές τράπεζες, ενώ έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε οδοντιατρικά επιστημονικά περιοδικά. Επιπρόσθετα, έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε πρακτικό σεμινάριο εμφυτευμάτων της Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος καθώς και στο πρακτικό «Συρραφή τραυμάτων και φατνίων» που είχε διεξαχθεί από τον Συνεταιρισμό Οδοντίατρων Θεσσαλονίκης.

Κατά τα έτη 2014 - 2015 εργάστηκε σε οδοντιατρείο στη Λαμία ως συνεργάτης Οδοντίατρος. Από το τέλος του έτους 2015 έως και σήμερα συνεργάζεται με την ομάδα του οδοντιατρείου Celebrity Smile στην Περαία Θεσσαλονίκης.