Βασιλική Κορόσογλου - Παιδοδοντίατρος

Η Βασιλική Κοροσόγλου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1973. Όταν ήταν παιδί η οικογένειά της μετανάστευσε στη Βενεζουέλα όπου και μεγάλωσε. Το 1992 αποφοίτησε από το Calasanz Colegio στη Βενεζουέλα.

Το 1999 πήρε το πτυχίο της στη Γενική Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Universidad del Luzia της Βενεζουέλας.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2000 και έλαβε την αναγνώριση και πιστοποίηση του διπλώματός της από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. και έτσι απέκτησε τις αντίστοιχες επαγγελματικές άδειες στην Ελλάδα και αργότερα στη Βρετανία.

Το 2006 πηγαίνει στην Αγγλία όπου εργάζεται ως οδοντίατρος μερικής απασχόλησης σε οδοντιατρική κλινική του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας) το Millhill Dental Clinic για παιδιά με αναπηρίες και άτομα με ειδικές ανάγκες. Ταυτόχρονα εργάστηκε ως συνεργαζόμενος οδοντίατρος στο Dove Dental Care όπου ασκείται στη γενική οδοντιατρική και την παιδιατρική οδοντιατρική, επίσης στο NHS.

Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, και έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια, δίνοντας παράλληλα μεγάλη σημασία στην κοινωνική δράση με συχνες επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία για να ενημερωθούν τα παιδιά σχετικά με την ορθή στοματική υγιεινή.

Το 2012 μαζί με το σύζυγό της Άρη Παπαδόπουλο δημιουργούν τη δική τους οδοντιατρική κλινική στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Είναι μητέρα δύο παιδιών. Εκτός της οδοντιατρικής αγαπά τη γιόγκα και τη χειροτεχνία.